Webwinkel Keurmerk

Bamboe: een slimme én duurzame keuze!

De populariteit van bamboe neemt al jaren toe. Bovendien kent het steeds meer toepassingen, van hip ondergoed tot deugdelijke meubels. Hoe dat komt? Bamboe is een duurzaam, ijzersterk materiaal dat veel voordelen biedt.

Wat is bamboe?

Bamboe is een grassoort, en dat is meteen de reden dat het ontzettend snel groeit. Er zijn bamboesoorten die tientallen centimeters per dag groeien. Bamboe is erg milieuvriendelijk en uiterst duurzaam:

  • Niets groeit sneller dan bamboe.
  • Het is snel klaar om gekapt te worden, al na 4 tot 6 jaar. Bij een eikenboom kan dit wel 60 jaar duren.
  • Een moederplant maakt op heel korte tijd veel nieuwe stammen aan, die alweer snel uitgroeien tot volwassen planten. Daardoor hoeft men na het kappen meestal niet eens bij te planten. Om die reden is bamboe als grondstof haast onuitputtelijk.
  • Bamboe produceert zo’n 35 % meer zuurstof dan bomen en het absorbeert 5 keer zoveel broeikasgassen.
  • Bamboe heeft geen mest nodig om goed te groeien.
  • Ook pesticiden en andere chemische middelen zijn overbodig.

Lees hier meer over de duurzaamheid van bamboe.

Waarvoor kan bamboe gebruikt worden?

Eigenlijk zijn de mogelijkheden van bamboe haast oneindig. Alles wat je van hout kunt maken, kun je ook maken van bamboe. Vaak is bamboe zelfs een meer prettige keuze, zowel voor de maker als voor de gebruiker. Het is namelijk niet alleen ijzersterk, maar ook ontzettend buigzaam. Hierdoor kun je het makkelijk bewerken en biedt het meer mogelijkheden. Daarnaast voelt bamboe van nature al zacht en dus prettig aan.

Bamboe wordt onder meer gebruikt voor (tuin)meubels, accessoires, trappen, vloeren en keukens. Ook bij kleding, dekbedden en ander textiel kiest men steeds vaker voor bamboevezels. Bamboe is geschikt voor binnen en buiten!

Waarom kiezen voor bamboe meubels en accessoires?

Naast redenen zoals duurzaamheid en de oneindige mogelijkheden, creëert bamboe een erg fijne en warme sfeer in huis. Bamboe heeft een natuurlijke look, waardoor je het overal mee kunt combineren. Bovendien heeft het nauwelijks onderhoud nodig en gaat het erg lang mee. Er komen steeds meer bamboe accessoires op de markt, kijk maar eens in onze shop!

De veelzijdigheid van bamboe is precies de reden dat je steeds meer bamboe accessoires tegenkomt. Het natuurlijke karakter, de warme kleur en frisse uitstraling geeft iedere plek in huis de finishing touch die je zoekt! Kies bijvoorbeeld voor een bamboe mand voor je tijdschriften of plaids. Of voor een flexibel dienblad voor over de leuning van je bank. En je kamerplant, die komt nóg beter tot z’n recht in een bamboe mand of pot. Kortom, genoeg redenen om te kiezen voor bamboe in je interieur.